Csirkemell rizzsel

2014. április 06.

[R] Fokhagymás-mustáros csirke - az aktuális kedvenc

Mostanában, amikor felteszem a kérdést, hogy "ma mi legyen vacsorára?", valahogy mindig ide lyukadunk ki. Nettó munkaigénye relatív kevés, az átfutási ideje kicsit több, de a végeredmény kárpótol. További előnye, hogy a csirke bármelyik részéből elkészíthető. Mondjuk a tollából még nem próbáltam.

fokhagymas_mustaros_csirke.jpg

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell vagy 4 csirkecomb 
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 10 evőkanál mustár
  • Fűszerek: bors, sómentes ételízesítő (vagy sós, ha a vallásod engedi)
  • Kevés kókuszzsír

Előkészületek:

  • A csirkemellet szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre. Ha combbal dolgozol, akkor az alsó és a felső rész legyen különválasztva.
  • A fokhagymagerezdeket pucold meg, törd át fokhagymapréssel.

Sütés 1. rész:

  • Egy nagy serpenyőben kevés kókuszzsírt hevíts fel és tegyél bele 3-4 gerezd áttört fokhagymát.
  • Süsd ki a zsírban a csirkéket. Oldalanként 6 perccel kalkulálhatsz. Nem baj, ha nem sül át teljesen.
  • Amíg sül a csirke, egy keverőtálban a joghurtot, mustárt, az áttört fokhagymát keverd össze.
  • Tegyél bele borsot is.

Sütés 2. rész:

  • Kapcsold be a sütőt, 170 fok légkeveréses fokozatra.
  • Egy tepsiben a szósz felét kend szét.
  • Szedd rá a húsokat, majd öntsd nyakon a szósz maradékával.
  • 25 percig süsd, majd még 10 percet felülről grillezős üzemmódban.

Rizs és saláta passzol hozzá.

 

 

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr845794286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása