Csirkemell rizzsel

2013. október 11.

Ufókaja: tojásfehérjelé és rúd

A civilizáció legnagyobb vívmányai közé tartozik - a műköröm* és a lépcsőzőgép mellett - a tojásfehérjelé és a tojásfehérjerúd, amelyek a diétás étrend elengedhetetlen tartozékai. Testépítésben nem járatos olvasók kedvéért úgy gondoltam, hogy ez a téma megér egy külön posztot.
Egyik barátom azt mondta róla, hogy sose gondolta volna, hogy ekkora bizniszt lehet csinálni abból, hogy külön árulod a tojás sárga és fehérje részét, nem pedig egyben, ahogy azt több ezer éhenhalás szélén álló őstermelő (vagy az csak növényre van?) teszi.

Miért van erre szükség?

Egy normális táplálkozási rendben a tojássárgája alkalmazása alaposan visszaszorul. Egy táplálkozási szaki szerint maximum heti 4-5 db tojássárgája a megengedett egy felnőtt embernek, de ez sem szükséges. A sárgájában lévő zsír és koleszterin kifejezetten káros, és ennek jelentőségét még a magas fehérjetartalom sem képes ellensúlyozni.
A tojásfehérje viszont már jó barátunk, enni kell belőle jó sokat. Ám ha figyelembe vesszük a jelenlegi tojásárakat, egyáltalán nem mindegy, hogy a tojás fele a kukában landol-e vagy sem.
Ezért valakinek eszébe jutott, hogy ipari volumenben elkezdi szétszedni a tojást és külön árulja a sárga és a fehérje részt. Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy nem sokan látnak ebben még fantáziát, mert a piacon egyetlen cég van, amely ezzel foglalkozik. Honlapja itt.

Ezt a monopolhelyzetet az jellemzi, hogy
  • Egyetlen helyszínen tudod csak megvenni
  • Ez a hely bár a város közepén van, a GPS nem talál oda, csak ha kézzel rámutatsz a térképre, hogy "odavigyé' vazze". Utca házszám megadása esetén a Google navigáció az Állatkert pónisímogatójába fog elvinni. De legalább kiderült, hogy ingyen lehet ott parkolni. Pónit nem símogattam, szóval lehet, hogy harap. 
  • Webshop nincs.
  • Nyitva tartási idő bőven hagy kívánni valót maga után.
Ennek megfelelően mi havonta - kéthavonta látogatjuk meg a helyet, és a szavatossági időt is egy kissé szabadabban értelmezzük. És ez nem egy posztumusz poszt.

De most lássuk, hogy mit is árulnak itt.

Engem alapvetően két termék szokott érdekelni itt: a tojásfehérjelé és a tojásfehérjerúd.

Tojásfehérjelé
A tojásfehérjelé tejes doboz jellegű papírdobozban él. Rántottába, sütibe kiváló. Van, aki szerint nem pont olyan az íze, mint a tojásfehérjének. Sütibe szerintem tök mindegy, rántotta esetében meg elnyomja a bors meg a tonhal:) Részletek itt.

Tojásfehérjerúd
Olyan, mint a szalámi: lehet szeletelni a főtt tojásfehérjét. Szendvicsre, pizzára (mert van diétás pizza) feltét, vagy köretnek használható. Részletek itt és itt is.

Sok sikert!:)

* Műköröm: a műkörömmel kapcsolatos sztereotípiák azért alakulhattak ki, mert a férfiak többsége nem gondolkodik logikusan. De most itt az idő, levezetem, hogy a műköröm nem 0s70b4 hülye p1cs@'k széria tartozéka, hanem egy olyan applikáció, ami nélkül lehet, de NEM ÉRDEMES élni:
  • A műköröm tartós -> nem törik le, nem kell ezért sok időt tölteni manikűrrel. Egész pontosan 0 időt kell tölteni maintenance-szel. -> csomó idő marad másra és ideges se leszek.
  • A műköröm tartós -> 9 kg-os egykezes súlyzó ráejtése után törik csak el, addig bírja. Olimpiai rúd esetében 50 kg-ig is elviseli a terhelést. Ha belilul a körmöm alatt, nem látszik. Nyomtalanul vészeli át a mosogatás, főzés, takarítás okozta károkat is. 
  • Nem kell festeni -> sok idő megspórolható vele és nem pattogzik le 2 nap után undorítóan. 
  • És ha a fentiek nem győztek volna meg: ki lehet vele csavarni a csillagcsavart, ha épp nincs nálad csillagcsavarhúzó. Teszteltem. 
Mindez persze a max. fél cm hosszú műkörmökre vonatkozik, a több centis műkörmökkel én sem tudok azonosulni.
Érted már?!
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!
Címkék: tojás alapanyag

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr755660333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása