Csirkemell rizzsel

2013. december 30.

[Vendégposzt] férfi öltöző backstage

Már régen megfogant az ötlet (egész pontosan a blog létrejöttekor), hogy megjelenünk egy ikerposzttal a férfi és női öltözőben tapasztaltakról. Ne csak borozgatás/sörözés/twittelés visszatérő témája legyen mindez, legyen egy hivatkozható összefoglaló is mindezekről. Mielőtt bárki erotikára, az ellenkező nemnél olyan érdekességekre vár, amelyet irigyel, mert nem lát, el kell, hogy keserítsem. Sajnos ebben a közegben a legszánalmasabb valónkban mutatkozunk meg, csak azért nem szégyellem, hogy én is ebbe az öltözőbe járok, mert tudom, mi lesz a másik cikkben.

Szemfülesek (na jó, felvilágosultak, mindent RSSben olvasók) korábban már pár kulcsszót kiszivárogtattak, de reméljük, a spoiler (ami se nem elektromos vízmelegítő, se nem autóra aggatott légterelő) nem teszi feleslegessé ezt a cikket.

Több témakört érdemes tárgyalni, ezeket fejezetekbe rendeztem. 

Viselkedés, öltözködés

Szinte minden alkalommal ez a kép jut eszembe és ez tényleg nem túlzás - inkább részletgazdag, pontos megfigyelésen alapuló tükör.

ffi oltozo.jpg

Nem is az alaptézis az, ami figyelmet érdemel, ez már tényleg lerágott csont, pl itt és itt is. (Napi élmény, hogy öltözködés közben a semmiből megjelenik egy vén pöcs - amivel nem a tulajdonost jellemzem, hanem ténylegesen az arcomba fedetlenül közelítő testrészre utalok.)

Az olyanokat dolgozom fel inkább nehezebben, amikor:

  • valakit kénytelen vagyok "hajszárító ember"-nek vagy egész konkrétan "fitymaszárító"-nak elnevezni viselkedése miatt
  • van, aki minden áldott nap teljes szőrtelenítést végez a zuhanyzóban (amiből kevés van), értem ezt konkrétan fejbúbtól bokáig (a talpa úgy tűnik, nem volt szőrös) - igen, menet közben a kitárt farpofák, a félrehúzott zacsi és a terpesztett comb is mindig, minden nap program. Alap típus, aki minden reggel azzal tölt el 20 percet, hogy teljes menetfelszerelésben (értsd ádámkösztümben) borotválkozik az öltöző egyetlen csapjánál - valami miatt ezt ruhában nem tudja.
  • nem nézte eleget magát a teremben a tükörben és úgy érzi, még itt is rádob vagy fél órát - nem, nem csak fésülködés közben. Amúgy is vannak, akik több időt töltenek el az öltözőben, mint előtte a teremben - látható eredmény nélkül
  • aki több ideig fújja magára a dezodort, mint a reklámokban (ahol ráadásul lassított felvétel van!)- minél olcsóbb, büdösebb, ez a viselkedés annál sanszosabb. Vannak, akik esti program előtt itt készülődnek - a felhajtott gallér és a tükör elfoglalása mellett erről ismerszenek meg.
  • egy spori annyi ideig és ott is megtörölközik, amit már indokolatlannak érzek - üreges testrészek, hajlatok, elsődleges nemi jellegek nem lehetnek tabu (akár kifordított bőrrészekkel) - ilyenkor mindig remélem, a teremben kapott törölközőket alaposan fertőtlenítik, mielőtt újra megkapjuk őket. Gondolom, kiderült, hogy
  • nem az a legnagyobb bajom, amikor a törölköző sarkából fültisztító készséget hajtogatva percekig foglalatoskodnak...
  • mások szinte semennyi időt nem töltenek el itt - ez reggeli (értsd, elvileg munka előtti) edzéseknél gondolkodtat el, amikor az izzadt pólóra vasalt inget venni tényleg csak másodpercek kérdése, nadrág szintén egy pillanat, aztán usgyi.

Témák

Sajnos mindig meg kell állapítanom, hogy napközben általában elég izoláltan élek - a nagy átlag egy ilyen helyen található meg. Igen, az átlag szavazó, a kisember, a szomszéd és a haverjai. Ők a gyereked osztálytársainak szülei, ők szerelik a kocsidat és akármilyen szomorú: ők szavazzák meg négyévente, amit utána nem értesz.

De nehogy azt hidd, felsőbbrendűnek érzem magam. Nem. Ha így lenne, mindig közbeszólnék, kioktatnék, beleszövegelnék. De nem tudok. Egyszerűen lemerevedek és nem tudok hozzászólni az ilyen témákhoz, mint:

  • mit játszott az Újpest (pláne, hogy kivel), a Barsza, mit futott Alonso, hány gém előnyről vesztett Navratilova (na látod, még egy mai nevet se sikerült előbányásznom) - döbbenet, de testépítős, súlyemelős, stb. hírt, véleményt még sosem hallottam, hacsak nem személyes ismerősről volt szó. Valahogy az itt nem téma.
  • politika. Örök, kimeríthetetlen. Az igazi szakik ide járnak! Nem a gőzbe kell járni inkognitóban, Mátyás király, hanem ide! Itt aztán megtudjuk, mit kéne az egészségüggyel, ki lopja ki a pénzt az országból, kik vannak minden mögött.
  • kocsik. Ehhez is ért mindenki, de főleg mások kocsijairól tud mindent. Míg a sajátok árával (kb 5M fölött) csak szolidan kérkedik mindenki, jelen nem lévők összes ballépését fennhangon szapulják. Miért nem cseréli le azt a szar garanciális Opelt arra a 12 éves Mergára, az is német? Hollandból kell behozni a Bömbit, ott nincsenek hegyek, a 8 éves is milyen jól nézett ki képen! Olyan szavakkal dobálóznak, mint a miniszterek katasztrófa idején: "átülni" másik autóba. 
  • nők helyzete a mai magyar társadalomban. Nos, ha az itt hallottak alapján élnék, sok pofon csattanna itthon - kérdés, mennyit adnék és mennyit kapnék belőlük. Az biztosra vehető, hogy a nők egyrészt egyszerűek, másrészt kiismerhetetlen bonyolultságú lények. Hülyeségeket akarnak, szeretnek, de azt valamiért mégis megadják nekik, amit persze kevesellnek. A pasikat a szórakozóhelyeken egymás között rendszámokkal azonosítják, amelyek a kint álló sokmilliós tulajdonokat jelentik. Egy biztos: nincs bennük semmi pozitív. Semmi. Mégis témát adnak sokaknak, visszatérően.

Egyebek

Néha oda nem illő dolgok is történnek, ezeket szimplán nem tudom hova tenni. Egy 2 méteres kérdőjel vagyok ilyenkor és a kandi kamerát keresem.

Miért:

  • jön be az úszócsapat edzője (aki trenyában érkezett, volt és ment, tehát nem öltözött) pampogni, kritizálni a berendezést, a szekrényeket, a képeket a falon, kvázi mindent, amihez nem lesz köze sosem?
  • kell végignéznem, amint egy nagymenőnek hízelkedni próbáló tag félszegen megajándékozza egy jó minőségű hamisított tréningruhával? Mindezt, miután azzal felpróbáltatta, jó-e - amint kiderül, hogy jó a méret, neki adja, de hozzáteszi, mennyibe fájt ez neki korábban...
  • itt bonyolódik a lopott/hamis/használt mobiltelefonok forgalmának igen nagy százaléka? Ráadásul döbbenetesen magas árú készülékekkel olyan alakok, akikből egy SMS elküldését nem mindig nézem ki.
  • van hetente valaki, aki rossz szekrényt próbál feltörni, holott a számok kijelzésére külön gépek, eszközök állnak rendelkezésre? De mindig akad, akinek személyzeti segítséget kell kérnie, hogy megnyugodjon.
  • kell a női személyzetnek bejönnie felmosni a zuhanyzós, de akár csak a piszoáros részen, ha az nem üres? Tudom én, hogy őt nem zavarja már. De mást sem?

És még egy fontos dolog: ha eddig azt hitted, a nagy üzletek fehér abrosz felett köttetnek, tévedsz. Az igazán komoly biznyákokat az öltözőben ütik nyélbe. Nem csak exkluzív telefon (elnézést, hivatalos nevén "készülék") bemutatóra kaphatsz itt időpontot - ugyanígy voltam már tanúja annak is például, amikor műtrágyagyár telephelyet kínáltak fel raktározásra. Mindeközben a két résztvevőn összesen volt egy darab falat törölköző, holott összesen kb. 240 kilót nyomtak.

Bejegyezte: Anci73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr935707071
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása