Mostanában, amikor felteszem a kérdést, hogy "ma mi legyen vacsorára?", valahogy mindig ide lyukadunk ki. Nettó munkaigénye relatív kevés, az átfutási ideje kicsit több, de a végeredmény kárpótol. További előnye, hogy a csirke bármelyik részéből elkészíthető. Mondjuk a tollából még nem próbáltam.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell vagy 4 csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 doboz zsírszegény natúr joghurt
- 10 evőkanál mustár
- Fűszerek: bors, sómentes ételízesítő (vagy sós, ha a vallásod engedi)
- Kevés kókuszzsír
Előkészületek:
- A csirkemellet szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre. Ha combbal dolgozol, akkor az alsó és a felső rész legyen különválasztva.
- A fokhagymagerezdeket pucold meg, törd át fokhagymapréssel.
Sütés 1. rész:
- Egy nagy serpenyőben kevés kókuszzsírt hevíts fel és tegyél bele 3-4 gerezd áttört fokhagymát.
- Süsd ki a zsírban a csirkéket. Oldalanként 6 perccel kalkulálhatsz. Nem baj, ha nem sül át teljesen.
- Amíg sül a csirke, egy keverőtálban a joghurtot, mustárt, az áttört fokhagymát keverd össze.
- Tegyél bele borsot is.
Sütés 2. rész:
- Kapcsold be a sütőt, 170 fok légkeveréses fokozatra.
- Egy tepsiben a szósz felét kend szét.
- Szedd rá a húsokat, majd öntsd nyakon a szósz maradékával.
- 25 percig süsd, majd még 10 percet felülről grillezős üzemmódban.
Rizs és saláta passzol hozzá.