Csirkemell rizzsel

2013. október 07.

[Vendégposzt] Ez neked tetszik?

Nem csak a testépítőt találják meg a jó esetben őszinte érdeklődőnek, rosszabb esetben furcsálló, grimaszoló undorodásnak látszó kérdések - ha a testépítő ráadásul , még nagyobb eséllyel találnak célba ezek a (ráadásul férfi!) párnál is (bármilyen meglepő, ezek a lányok jellemzően nem lányokkal élnek). A nő csak elnéző mosolyt kaphat a válaszáért, míg a társ (jelen esetben én) többet - hiszen ő nyilván MÉG normális, vele lehet rendesen beszélni. Nincs is úgy kigyúrva, iszik velünk rendesen, láttuk enni süteményt, különben is úgy tűnik, még a normalitás talaján áll. Meg lehet vele stikában beszélni ezt a dolgot, amivel nyilván ő sem érthet egyet. Itt összesúgunk, jelezzük neki, hogy megértjük, nem sajnáljuk le, de nekünk elmondhatja őszintén.

A tipikus kérdések száma sokkal alacsonyabb, de csak a negatív tartományban helyezkednek el, a rosszallás alapgondolatával fűszerezettek. Semleges érdeklődésről itt nem lehet szó, csak a nyilvánvaló őrületről alkotott véleményéről faggatják.

Vegyük ezeket sorba, a sorrend nem a gyakoriságot, hanem az okozott sérülés nagyságát tükrözi növekvő sorrendben - első körben a megkérdezett lelkén, nagy ismétlésszám után a kérdező koponyáján.

És akkor te otthon nem kapsz (rendesen / normálisat / eleget ) enni?
Erre nem fecsérelnék túl sok szót, erről szól az egész blog. (Olyan trivialitásokba nem megyek bele, hogy egy férfi a mai világban elég könnyen tudja helyettesíteni, kiegészíteni a felesége kosztját, még ha más nem is főz otthon.) Nincs szó mennyiségi korlátról, ráadásul mindenki annyira veszi komolyan a diétát, amennyire akarja - ja, kivétel, ha az alábbi kérdésre még nem tudja a választ. Én például nem titkolom el / érzem rosszul magam, ha "csalok" (olyat eszem, iszom, ami sosem lesz ezen a blogon), az alkohol fogyasztásról pedig egyáltalán nem mondok le. Megkötöm azt a kompromisszumot, ami nekem "megéri" (ld. még "szeresd a pocakot").

Nem szar érzés, hogy erősebb nálad az asszony?
Erre hirtelen két válaszom van:
1. Nem.
2. Amúgy meg nem is erősebb, csak úgy néz ki.
Vicces dolog, hogy akinek kontúrosabbak az izmai, azt alapvetően erősebbnek is hisszük. Hogy egy példát mondjak, a férfi testépítők a verseny napján mindaddig, amíg le nem jönnek a színpadról, a világ leggyengébb emberei, menni alig tudnak.
Nem mondom, hogy @wycza nominálisan nem erősebb a teremben előforduló fiúk nagy részénél jópár gyakorlatnál, de az, hogy ő kilóra majdnem feleakkora, mint én, még mindig ad előnyt - ez a tehetetlenség, Mr. G itt még velem van.

Nem unod, hogy minden hétvégétek ezzel telik?
Ezt már akkor hallottam, mikor zsinórban a harmadik (sic!) szombaton mentünk versenyre (és utána még egyszer voltunk, durva, mi?). Hát, ha valakinek ez sok, annak sajnálom a párját.  Nem tudom, kinek van olyan hobbija, amivel nem megy el pár nap - és mennyiben más, ha a társa hobbija (ami amúgy neki is érdekes valamilyen szinten) az? A kérdezők állítom, többet néztek már idén olyan műsort tévében, moziban, amit nem ők választottak - illetve elmennek a gyerekükért az iskolába; ad abszurdum vásárolni is voltak már életükben.

Neked ez tényleg tetszik?
A hangsúlyból érezni, hogy a várt válasz a "nyilván nem, sőt..." szavakkal kezdődik. Még egy obzerváció: ha a kérdező nő, a hangsúlyozás még kétkedőbb - a fintor sem ritka kísérőjelenség. Nyilván abban reménykedik, hogy nem az az elérhetetlen alak a szép. Csak nem. Na, nemá! Jééézusom!
Hát, erre több válaszom van (nem mind szerepelt @wycza cikkében):

  • Ha csak képeken láttál testépítőket (pláne nőket), akkor nem biztos, hogy tudod, melyik milyen kategória, itt irtózatosan nagy különbségek vannak: a modellek, a fitness figure/forma vagy a testépítő nő egész más alkat. Hogy kinek hol a határ, az változó, a modellek még a legtöbb átlagembernek is szoktak tetszeni 
  • Ha csak képeken láttál testépítőket (pláne nőket), akkor egy olyan pillanatban látod őket, ami a versenyre van optimalizálva. Ez felsőbb kategóriákban főleg a néhány óránál hosszabban fenntarthatatlan szálkásságot és a barnító alapos használatát jelenti. Mindkettő öregít, illetve természetellenes hatást kelt olyanoknál, akik nem szokták a látványt. Elvégzett valós kísérlet: egy ilyen kép mellé kell tenni egy másnap készültet ugyanarról az alanyról. A vélemény várhatólag az lesz, hogy "na jól van, itt már normálisan nézel ki, nem olyan aggasztóan". Ismétlem, a két kép között nem biztos, hogy néhány óránál több telt el!
  • Amúgy tényleg tetszik. És nem csak nekem. Neked is, kérdező! Csak máshol a határ. Ha úgy kérdezem, hogy neked a zsír tetszik vagy az izom, akkor mi a válasz? Vagy hogy tetszik-e a kockás has? (Szerintem nem csak férfiakon néz ki jól, sőt...)

    A reklámokban, a filmekben milyen nők szerepelnek? Lara Croft például tetszik? Ripley és GI Jane? Nem TÚL izmosak neked? Vagy ő MÉG nem? Lehet, hogy csak a határok vannak máshol?
  • A fentihez kapcsolódik: minél többet tölt az ember ilyen körökben, úgy változnak a határok és az ízlés. Mivel mostanában sok ilyet láttam, megváltozott az ízlésem is, ez igaz - de ezzel önmagával szemben is így van az ember. Ha 2 éve azt mondták volna, így fogok kinézni, ahogy ma, elégedett lettem volna. Most már ez a kevés és még izmosabb szeretnék lenni. Ennyi. Az önimádatról ez, a lányok súlyzózásáról ez alapmű szerintem.
    És most a comingout: bevallom, manapság a lányoknak nem ugyanazt a testrészeit nézem meg először, mint néhány éve. Ma az első célpont a VÁLL. Fura? Lehet. Amióta észrevettem magamon, hogy ezt nézem, összesen ha 2 ismeretlen lánynak láttam, hogy van BÁRmennyi vállizma - az egyikük ezzel képes is volt 2 egész számot feltett kézzel végigintegetni egy koncerten (próbáltad már?). Sajnos az esetek 99%-ában csalódnom kell, ugyanis általában nincs válla a lányoknak. Semennyire, semekkora. Pont olyan csapott, amekkora bőr kell ahhoz, hogy eltakarja a csontokon levő zsírréteget - vékony lányokon a csontot, molettebbeknél a zsírt takarja el. Szerintem egyik sem ideális.
    Kísérletnek javaslom: nézzetek meg néhány nőkkel reklámozott képet - azt hiszed, az arcuk szép a lányoknak? Vagy a fenekük? Nagy eséllyel kerek lesz a válluk is, csak eddig nem vetted észre! Hölgyeim, akármilyen meglepő, nem szégyen az izom! (Csak nem adják ingyen) És ha engem kérdeztek, nem is kevésbé nőies, sőt...



Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr775660344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása