Csirkemell rizzsel

2013. október 07.

Nincs melege annak a kutyának ilyen melegben annyi szőrrel?

Mi a közös az alábbi társadalmi csoportokban?:

  • Kutyatulajdonosok
  • Kismamák
  • Testépítők / konditerembe járók

Elárulom, ne gondolkozz tovább: a hülye / idegesítő / bántó / kérdések, amiket a "kaszton" kívüli embertársak fogalmaznak meg irányukba.

Ha kutyád van, sétáltatás közben biztosan megtalálnak előbb-utóbb a parklátogatók, és szerintük kedves / érdeklődő / jogos / értelmes kérdéseket tesznek fel a szőrössel kapcsolatban. Ezeket a beszélgetéseket jó esetben két hétig találod érdekesnek, de utána legszívesebben átnyújtanád a 10 kérdés, amit sose tegyen fel kutyásoknak című örökbecsű digest-et, egy ízes RTFM b+ kíséretében.

Kismamaként egy kicsit nehezebb a helyzeted, mert a kérdések mellé tanácsot is kapsz, ha kértél, ha nem, illetve nyilvános fogdosásnak is ki vagy téve: "Megsimogathatom a hasad?" - és még csak fel sem merül a kérdezőben, hogy illetéktelenül behatolt a kismama intim szférájába. És a kérdések a szülés után sem múlnak el.

Én egyelőre egyik fenti csoportnak sem vagyok / voltam tagja, mostanában a harmadik tábort erősítem. Megfigyeléseim pozitív irányú, erős korrelációt támasztanak alá az izomtömeg/szálkásság és a kérdések bántófaktora között. Mivel alapvetően jóindulatú embernek gondolom magam, nem feltételezem azt, hogy az emberek direkt bántják a szegény testépítőt, inkább azt gondolom, hogy egy testépítő teste teljesen idegen élmény számukra, az életmód elképzelhetetlen és nem jártasak a vonatkozó tudományágakban. Jobb pillanataimban szívesen válaszolom meg hetvenkettedjére is ugyanazokat a kérdéseket, és amikor úgy érzem, belém rúgtak, akkor is mosolyogva világosítom fel a kérdezőt. Nehezebb pillanatokban azonban képtelenség kedvesnek lenni. Ez úton is elnézést kérek mindenkitől, akinek bunkó módon büffentettem vissza érdeklődésére. Cserébe hadd szolgáljak egy GYIK gyűjteménnyel, hogy el ne feledd a válaszokat, illetve a barátaidnak is oda tudd adni;)

Mi a cél?
Amikor diétázni kezdtem és az átlagosnál jóval többet edzeni, az emberek legnagyobb része képtelen volt megérteni, hogy nincs elérendő cél kilogrammban mérve, csupán annyit szeretnék, hogy jól nézzek ki. "De akkor most fogyózol?" volt erre a következő kérdés. NEM! Így élek, ezt szeretem.
Amikor már versenyeztem, könnyű volt a "mi a cél?" kérdésre válaszolni. Érdekes, hogy sokkal könnyeben elfogadják azt, hogy az ember pénzt, időt, energiát nem kímélve tönkreteszi magát egy 500 Ft értékű kínai fröccsöntött serlegért, mint azt, hogy egészségesen is lehet élni, folyamatosan, nem kampány jelleggel.

Miért csinálod ezt?
Mert szeretem, jól megy és kedvem van hozzá. So simple. Én szeretek ÍGY kinézni.

Mennyivel emelsz?
Pível. Sokat dolgoztam ezen a válaszon és a hatás nem marad el:) Ha visszakérdezek, hogy melyik izomra, milyen gyakorlatra gondolt, amikor e kitűnő kérdést kifőzte feje bográcsában, akkor néz bután. Kis gondolkodási idő után mond egy gyakran hallott izomcsoport nevet (legnépszerűbb a bicepsz, megfigyeltem), vagy azt mondja, hogy "mindegy, nem tudom, nem értek hozzá", de mondjam már meg VÉGRE hogy mennyivel emelek! Erre nehéz mit mondani. Pí.

És a férjed mit szól EHHEZ? Neki ez tetszik?
A kérdést kísérő pillantásból simán lehet arra gondolni, hogy a kérdező etikája szerint a 34 cm feletti bicepsz megléte felér egy éves swinger-klub bérlet birtoklásával, a férj nélkül, természetesen.
De a kérdésre válasz: igen, tetszik neki. Együtt éltük meg azt, hogy ilyen alakú lettem, segített abban, hogy ilyen legyek. Ő is írt erről egy posztot.

És akkor otthon te hordod a nadrágot?
Hát igen, a természet zord törvényei uralkodnak nálunk, az erősebb kutya b**zik. Persze.
A meglepő az, hogy ezt a kérdést van, aki tényleg komolyan gondolja. Annak ellenére, hogy nagy súllyal tudok guggolni, közösen hozzuk meg a minket érintő döntéseket, és annak ellenére, hogy nagy súllyal nyomok fekve, szoktam főzni, mosni, vasalni.

Te doppingolsz? Szedsz szteroidokat?
Ha visszakérdezek olyasmit, hogy szerinted mi számít doppingnak, akkor szemforgatás van általában, hogy hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni. Ha azt mondom, hogy te ma többet doppingoltál, mint én, mert te már ittál 2 kávét, akkor megint csak hülyének néz, mert a kávé NYILVÁN nem dopping. Ha jelzem, hogy a koffein nem is olyan rég még rajta volt a doppinglistán, akkor azt mondja, hogy de az NEM SZÁMÍT. Akkor mi számít? Az edzés előtti bedurrantó az dopping? Igen, az az! Szedsz olyat? Szedek, de egyik összetevője sincs rajta a doppinglistán... Sőt, csomó mást is szedek, ami fokozza a teljesítményt / optikai tunningol és mind legális! A kérdező kezdi unni a szitut, gyanút fog, hogy biztos nem akarok válaszolni a kérdésre, azért csinálok úgy, mintha hülye vónék'. Gondold végig, hogy mit szeretnél kérdezni és akkor szívesen válaszolok rá.

Én nem szeretnék ilyen izmos lenni! Nekem akkor nem kell súlyzózni, ugye?
Ne aggódj, sosem leszel ilyen izmos:) Hacsak nem edzel heti 8-12 alkalommal és nem követsz diétás étrendet minimum 1 éven át, étrendkiegészítőkkel megspékelve. Attól, hogy heti pár alkalommal felemelsz néhány tisztességes méretű súlyzót, nem lesznek brutális méretű izmaid. Ha szerencséd van, akkor felmegy rád annyi izom, hogy nem fog rajtad lötyögni a háj/bőr és nem fog lifegni a tricepszed, mint a konyhás néninek.

Nem unalmas a teremben a gyúrás?
Nem. A gyakorlatok és végrehajtásuk módja végtelen számú lehetőséget jelentenek, nincs két egyforma napom. Ha a gyúrás monoton számodra, az azt jelenti, hogy nem figyelsz oda rendesen. Minden egyes mozdulatra oda kell figyelni, hogy az hatékony legyen. Ez a koncentráció kizárja az unalmat.

Le akarok fogyni 10 kg-t. Mit csináljak?
Diétázz. Akkor is ha nem tetszik. Időnként megpróbálom felhívni a figyelmet arra, hogy a testalkat mértékegysége cm vagy ruhaméret és nem kg, de általában hülyének vagyok nézve. Sebaj, majd írok erről egy remek posztot:)

Milyen hasizom gyakorlatokat csinálsz, hogy ilyen a hasad?
Diétázz. Mindenki hasa kockás (egy kis túlzással), de hiába, ha a háj lefedi. A háj pedig csak diétával jön le, hasazástól nem. Amikor már egy naaagy lapos üresség van a hasad helyén, akkor kezdj el hasazni, addig felesleges.

Minek diétázol, nincs rajtad egy gramm felesleg sem!
Nyilván nincs, mivel diétázom...

Versenyspecifikus kérdés: Úristen, te azt megeheted?
Bevallom, hogy versenyidőszakban e kérdés hallatán ütni tudtam volna. Tegyük fel, hogy verseny előtt 2 héttel eszel 2 evőkanál rizst ebédre, és az önjelölt versenyedző rád ordít, hogy "úúúúristen, azt te megeheted?" És ordítás közben kiesik a szájából a nokedli, amit a sertéspöri mellé nyomott be. Nyilván az a megszokott, hogy ilyenkor salátát szoktál enni, de könyörgöm, hadd férjen már bele napi 20 g szénhidrát!

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!
Címkék: gyúrás GYIK

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr195660342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása