Ez egy olyan torta, ami legalább annyira csokitorta, mint túrótorta. Ha már napok óta azon töprengesz, hogy jaaaaaj, túrótortát kéne enni...vagy csokitortát mégis? Ne gondolkozz tovább, leveszem a terhet a válladról.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Így készítsd el a tésztát:
Amíg sül a tészta, csináljunk krémet:
És végül a torta:
Hozzávalók a tésztához:
- 80 g darált zabpehely
- 60 g csokis fehérjepor
- 1 teáskanál zsírszegény kakaópor
- 100 g zsírszegény túró (krémes állagú)
- 3 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- Édesítő
- Kevés víz
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g túró (olyan, mint előbb)
- 2 mérőkanál csokis fehérjepor
- Pici víz
- Tetejére durvára darált mogyoró
Így készítsd el a tésztát:
- Kevés kókuszzsírral kend ki a szilikonformát.
- Gyújtsd be a sütőt. Alul felül sütés, 170 fok.
- Válaszd ketté a tojásokat.
- A sárgáját keverd össze a zabpehellyel, fehérjeporral, kakaóval, túróval, édesítővel, szódabikarbónával.
- Adj hozzá apródonként vizet. Sűrű, de már önthető állagra törekedj.
- Verd fel a tojásfehérjét. Ne legyen nagyon kemény.
- A habot keverd bele óvatosan a masszába.
- Öntsd az egészet a szilikonformába.
- A tálat ne tedd a mosogatóba, még fogjuk használni.
- 25 percre tedd a sütőbe a sütit. Amikor kész, hagyd a formában kihűlni 10 percre, majd borítsd ki. Hagyd hűlni újabb 20 percig.
Amíg sül a tészta, csináljunk krémet:
- Keverd össze ugyanabban a tálban a túrót és a fehérjeport. Amikor már többé-kevésbé eggyé váltak, nagyon-nagyon kevés vizet adj hozzá. Ettől olyan kis krémesecskés lesz. Vagy milyen.
- Tedd be a hűtőbe a tészta kihűléséig.
És végül a torta:
- A tésztát vágd fel két lapra. Első olvasásra lehet mission impossible-nek tűnik egy alig pár centi magas piskóta félbevágása, de egy kenyérvágó (recés) késsel meglepően könnyedén abszolválható a feladat.
- Kend a krém 1/3 részét az alsó lapra egyenletesen, majd tedd rá a tetejét.
- A maradék krémmel kend be a torta tetejét és oldalát, majd szórd meg a mogyoróval.