Csirkemell rizzsel

2013. október 22.

[R] Szilvás gombóc búzacsírával - vo ó ó óóó

A szilvás gombóc testépítő létformámat megelőzően nem tartozott a kedvenceim közé, de amióta rátaláltam a diétás verzióra, dobogós lett a húsmentes ételek között.

Hozzávalók a tésztához (24 db):
  • 200 g darált zabpehely
  • 50 g búzacsíra
  • 50 g zabkorpa
  • 100 g vaníliás fehérjepor 
  • 30 g lenmagpehely
  • 500 g túró
  • 4 tojás (+1 fehérje, ha épp van szabadon)
  • édesítő
  • Fél - 1 zacskó fahéj
  • Víz
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 12 db szilva
  • Édesítő tabletta
  • Fahéj
Hozzávalók a hempergetéshez:
  • Búzacsíra
  • Zabkorpa
  • Fahéj
  • Édesítő
Tészta elkészítése:
Meglehetősen egyszerű: keverj össze minden hozzávalót. Egyre ügyelj csak: a vizet nagyon apródonként a végén add hozzá. Nagyon kevés kell belőle, kevesebb, mint 1 dl. 

Gombócok készítése:
  • A szilvákat vágd ketté, tedd ki őket szépen sorban egy tálcára. A szilva magjára nem lesz szükségünk.
  • Pötyögtess mindegyik szilvába egy-egy édesítő tablettát és szórd meg fahéjjal.
  • Vizes kézzel formálj a tésztából kb. 6 x 6 cm-es, fél cm vastag lapokat. Tegyél a közepébe egy szilvát, csomagold be és formálj gombócot belőle. A nedves kéz nagyon fontos, minden gombóc után nedvesíts!
  • Ha kész vannak a gombócok, tegyél fel vizet forrni egy fazékba. 
  • Amíg a víz felforr, keverd ki a hempergető anyagot egy tányérba. Én fele-fele arányban használtam a búzacsírát és a zabkorpát.
  • Amikor a víz lobog, dobáld bele a gombócokat. Egy 5 literes fazékba egyszerre 8 gombóc fér be. Addig kell főzni, amíg fel nem jönnek a víz tetejére a gombócok (pár perc). 
  • Fazékból való távozás után rögtön dobd bele a hempergetőbe a gombócokat és bundázd be őket. 
  • A legnehezebb rész most jön: várni kell 10 percet, amíg kihűl. Közel lehetetlen. 
A receptet Szilvi (MásTészta) ihlette.

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr235660321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása