Csirkemell rizzsel

2013. november 25.

[R] Ischler - létezik

Tudtad, hogy az ischler sokkal finomabb úgy, hogy kettévágod, két félkörre? Honnan is tudhatnád, hisz évek óta nem ettél ischlert, mert diétázol;) De végre itt a diéta-kompatibilis ischler, így most kipróbálhatod, hogy kettévágva sokkal finomabb, mintha csak úgy simán beleharapnál.

Hozzávalók a tésztához:
  • 150 g darált zabpehely
  • 80 g vaníliás fehérjepor
  • 100 g darált dió
  • 150 g zsírszegény túró
  • 2 nagy banán
  • 20 g kókuszzsír
  • 1 citrom reszelt héja
  • Édesítő
Hozzávalók a csokimázhoz:
  • 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 2 teáskanál kókuszzsír olvasztva
  • Pici víz
  • Édesítő
  • Light baracklekvár a töltéshez 
Előkészületek:
  • A banánt pucold meg és egy lapos tányérban nyomkodd össze egy villával. 
Gyúrás, sütés:
  • A hozzávalókat egy keverőtálban gyúrd össze kis kezeddel. A banánok méretétől függően elképzelhető némi anomália a massza állagát illetően: ha nagyon taknyos, tegyél bele még zabpelyhet, ha meg esik szét, akkor pár evőkanál vizet. A taknyos tésztától nem kell félni amúgy, emiatt lesz könnyen szaggatható és puha a süti. 
  • Amikor összeállt egy nagy labdává a tál tartalma, lélekben felkészülünk a nyújtásra. A tésztát fogjuk kinyújtani, a félreértések elkerülése VÉGETT. 
  • Szóval. Szilikonos gyúrólap elővesz, rizsliszttel (vagy bármi diétabarát hasonló porállagú valamivel) megszór, tészta kinyújt nyújtófával. Ha a nyújtófát egy kicsit bevizezed, nem fog annyira tapadni a tésztához, könnyebben megy majd a művelet. Fél centi vastag legyen a tészta. Ne átlag, hanem egyenletesen mindenhol fél centi. 
  • Amikor még nem éltél egészségesen, tuti jártál Mekiben és szuperszájzban kérted a mekrojál menüt. Voltak időszakok, amikor e bölcs döntést kokakólás pohárral jutalmazták. No, most kell elővenni azt a poharat, azzal fogjuk ugyanis kiszaggatni az ischlert. 
  • A fentebb leírt mennyiségből hozzávetőlegesen 17 darab korong lesz. Vagy 15. Vagy 19. De biztos, hogy nem páros szám, így 1 db mindig fennmarad és kénytelen vagy külön megenni, vagy lehet egy háromszintes ischlered. 
  • Szilikonos sütőpapírra pakold rá a formákat. 
  • Előmelegített sütőben nálam 20 perc alatt szoktak megsülni (alul-felül sütés, 170 fok). Amikor egy kicsit már barnul a teteje, akkor van kész. 
  • Sütés után hagyd kihűlni.
 Ragasztás, csokizás:
  • Szobahőmérsékletet elérve tetszőleges mennyiségű baracklekvárral ragassz össze két korongot, és lőn szerkezetkész ischler. 
  • Egy kis tálkában (ne a macskáét használd) keverd el a csokimáz összetevőit egy kiskanállal, egyelőre a víz nélkülözésével. A vizet csak apródonként add hozzá és mindig nagyon alaposan keverd el.  Akkor van kész, amikor eléri a csokireklámokban is látható halmazállapotot. Tudod, amikor a magasból folyatják lefele és szépen egyenletesen beteríti a tölteléket. Nem megy mellé egy csepp sem, nincs légbuborék sem és minden nagyszerűen sikerül. 
  • Diéta kompatibilis csokimázunkat a kiskanállal adagold a sütik tetejére. Optimális, ha marad az oldalára is. 
  • Tedd hűtőbe, 20 perc alatt meg is dermed. 
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!
Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr795660288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása