Attól xmas edition a muffin, hogy decembert írunk, egyébként csak úgy simám almás-fahéjas muffin lenne. Augusztusban és novemberben is ugyanolyan finom, mint decemberben, és a benne található cukkini minden hónapban kedvezően hat a muffin kalória-tartalmára.

Hozzávalók:
- 100 g finomra darált zabpehely
- 60 g vaníliás fehérjepor
- 150 g cukkini
- 1 tojás + 1 tojásfehérje
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Kevés édesítő (kóstold meg menet közben, és csak akkor tegyél bele, ha nem elég édes)
- 2 kisebb alma (vagy egy nagy, vagy annyi, amennyit jónak gondolsz / épp otthon van)
- Fahéj (nagyon sok!)
- 30 g darált dió
- Kevés citromlé
- Víz (ha egyáltalán)
- Na jó, mielőtt azt mondjátok rám, hogy grumpy cat vagyok, és teszek a karácsonyra, rakjunk bele egy kis őrölt szegfűszeget meg szerecsendiót is, ha már karácsony van:)
Előkészületek:
- A cukkinit hámozd meg, aprítsd fel pépesre.
- Az almát hámozd meg, 1x1 cm-es darabokra vágd fel.
Keverés:
- Először a fehérjeport, zabpelyhet, szódabikarbónát keverd össze egy keverőtálban.
- Add hozzá a tojást és a cukkinit, keverd össze alaposan.
- Mehet bele a fahéj (meg a többi fűszer, if), a dió és a citromlé, majd kóstolás jön: tegyél bele édesítőt, ha nem elég édes.
- Ha nem elég pépes-ragacsos, akkor tegyél bele vizet is. Erre vonatkozólag nem tudok egzakt iránymutatást adni, mivel a cukkini víztartalma erőteljesen befolyásolja a hozzáadandó víz mennyiségét. A cukkini víztartalma meg nem állandó, ugye.
- Az almát utoljára add hozzá.
Sütés:
- Szilikonos muffinformába kanalazd be a tésztát. Háromnegyed részig tölts csak meg egy slot-ot, mert a szódabikarbónától meg fog kelni.
- A mi sütőnkben 40 perc alatt sül meg légkeveréses üzemmódban, 160 fokon.
- Sütés után hagyd a formában kihűlni. (10 perc)