Csirkemell rizzsel

2014. február 02.

[R] Roastbeef - marhasültes szendvics

Unod már a csirkemellsonkás szendvicset? Íme egy alternatíva.

roastbeef.jpgHozzávalók:

  • 500 g hátszín vagy fehérpecsenye
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma préselve
  • Őrölt bors

Pácolás:

  • Az olajat keverd össze a fűszerekkel egy tányérban.
  • A húst forgasd bele a páclébe, jusson bőven minden oldalára.
  • Tedd a hűtőbe 2 órára, de az se baj, ha tovább van ott.

Sütés:

  • A sütőt kapcsold be, légkeveréses, 180 fok.
  • A húst szorosan csomagold be alufóliába és tedd egy tepsibe.
  • Süsd 2,5 órán át, majd nyisd ki a fóliát, vedd fel a hőfokot 200 fokra, kapcsold át a sütőt grill üzemmódba és süsd tovább 10 percig.

Tálalás:

  • Melegen zöldségkörettel főételként tálalható.
  • Hidegen vékonyra szeletelve szendvics lehet belőle. Tipp a krémhez: zsírszegény krémsajt dijoni mustárral elkeverve.
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr305720232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása