Korábban volt már egy rántott csirke recept itt a blogon, a letöltések számából ítélve nagy sikernek örvendett. Ma egy advanced rántott csirke következik, amely szintén nagy sikernek örvend majd;) Miheztartás VÉGETT.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé vagy 4 csirkecomb filé
- 3 tojásfehérje
- 50 g darált dió
- 50 g darált zabpehely
- 50 g nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt (light, természetesen)
- Kókuszolaj a sütéshez
- Húst mosd meg alaposan. Besózni nem kell.
- Tojásfehérjét egy kicsit verd fel egy tányérban, de nem kell habosnak lennie.
- A diót, zabpelyhet és a sajtot keverd össze egy tányérban.
- A húsokat először nyomkodd bele a tojásfehérjébe.
- A ragacsos husikat ez után a zabpelyhes morzsába kell küldeni. Légy határozott: nyomd oda rendesen!
- Kókuszolajat hevíts fel egy serpenyőben. Nem kell sok, elég, ha ilyen nagyobb foltokat képez (felolvadva) a serpenyő alján.
- A forró olajban 8-10 percig kell sütni egy-egy oldalt. Vagy addig, amíg aranybarna nem lesz a bunda. Az első 2 percben jó magas lángon mehet a sütés, utána vissza lehet venni egy kicsit.