Csirkemell rizzsel

2014. április 14.

[R] Csirke diós bundában - rántott csirke VOL2

Korábban volt már egy rántott csirke recept itt a blogon, a letöltések számából ítélve nagy sikernek örvendett. Ma egy advanced rántott csirke következik, amely szintén nagy sikernek örvend majd;) Miheztartás VÉGETT.
rantotthus_vol2.jpg
Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé vagy 4 csirkecomb filé
  • 3 tojásfehérje
  • 50 g darált dió
  • 50 g darált zabpehely 
  • 50 g nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt (light, természetesen)
  • Kókuszolaj a sütéshez
Előkészületek:

  • Húst mosd meg alaposan. Besózni nem kell.
  • Tojásfehérjét egy kicsit verd fel egy tányérban, de nem kell habosnak lennie.
  • A diót, zabpelyhet és a sajtot keverd össze egy tányérban.
  • A húsokat először nyomkodd bele a tojásfehérjébe.
  • A ragacsos husikat ez után a zabpelyhes morzsába kell küldeni. Légy határozott: nyomd oda rendesen!
Sütés:

  • Kókuszolajat hevíts fel egy serpenyőben. Nem kell sok, elég, ha ilyen nagyobb foltokat képez (felolvadva) a serpenyő alján.
  • A forró olajban 8-10 percig kell sütni egy-egy oldalt. Vagy addig, amíg aranybarna nem lesz a bunda. Az első 2 percben jó magas lángon mehet a sütés, utána vissza lehet venni egy kicsit. 
Rizzsel és párolt brokkolival finom. 
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr775660297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása