Sziasztok! Újra itt:)
Kezdjünk rögtön egy szezonális cuccal, a birsalmás csirkével. Elkészíteni nagyon egyszerű, de mégsem olyan snassz csirkemell rizzsel.

Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 3 kisebb birsalma, vagy 2 nagyobb. Aki nagyon érzékeny a szénhidrátra, egyen belőle kevesebbet.
- Bors, fehérbors, fahéj, édesítő
- Fél citrom leve
Előkészületek:
- A csirkemellet vagdosd fel csíkokra. Mindegy, hogy mekkorák a darabok, meg az se baj, ha kocka vagy bármilyen más geometriai test, lényeg, hogy nagyjából egyformák legyenek.
- A birsalmát hámozd meg és vékony cikkekre szeleteld fel. A magházra nem lesz szükségünk.
Elkészítés:
- Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajspray-n, magas lángon pirítsd pár percet (legyen mondjuk 5) a csirkéket. Minden oldala piruljon egy kicsit.
- Dobd rá a csirkére a az almát, keverd össze.
- Jöhetnek a fűszerek: az édesítő kivételével mindet szórd rá, mehet bele a citromlé is, alaposan keverd el.
- 10-15 percen keresztül, valamelyest mérsékeltebb hőfokon süsd tovább a csirkét, időnként keverd meg, nehogy leégjen. Akkor van kész, amikor a csirkedarabkákon aranybarna / sötétbarna csillogó csíkok jelennek meg.
Jázminrizzsel elég jó.