Nem hitelesítették, de biztos vagyok abban, hogy ilyen gyorsan még sosem termelt be senki egy tepsi pitét, mint mi ma délután. És ha hozzáadjuk a pite elkészülési idejét / komplexitását, akkor az összetett számban is világbajnokok vagyunk (mi és a piténk).
Hozzávalók:
- 50 g vaníliás fehérjepor
- 50 g kókuszliszt
- 50 g darált zabpehely
- 1 zacskó instant élesztőpor
- 1 teáskanál édesítő
- 15 g kókuszzsír (olvasztva)
- 1,5 dl víz
- 500 g szilva (fagyasztva, maggal együtt ennyi)
- Fahéj, édesítő a szóráshoz
Elkészítése:
- Egy keverőtálban robotgéppel vagy kézzel össze kell gyurmázni az összetevőket úgy, hogy a vizet csak apródonként adod hozzá.
- Amikor már egy nagy gombóccá állt össze, félre kell tenni kelni 30 percre. Itt jegyzem meg, hogy a robotgép nekem egy nagy gombócra nem gyúrja össze a tésztát, ezért én a következő taktikát alkalmazom: először robotgéppel dagasztok, majd amikor már gyanúsan semmi nem történik a tálban, kézzel megformálom a gombócot.
- A 30 perc leteltével nem szabad elszomorodni, hogy nem kelt óriásira a tésztánk. Ha tízes skálán értékelni kéne a kelés intenzitását, 2-nél többet nem adnék neki. Ez ilyen.
- Sütőt kapcsold be, alul-felül sütés, 170 fok.
- Egy szilikonos forma alját kend ki kókuszzsírral.
- Ragadd meg a tésztát, a kezedben kezdd el összelapítani, majd tedd a sütőforma közepére és egyengesd el a formában. Ezzel a lépéssel megspóroltuk a nyújtólap meg a sodrófa összekoszolását, majd elmosogatását.
- A szilvákat vágd ketté, magozd ki, majd a belső felével felfele helyezd el őket a tésztán.
- Szórj rá annyi fahéjat, mintha nem lenne holnap.
- Mehet rá egy kevés édesítő is.
- 20-25 perc alatt sül meg.
Hagyd kihűlni a formában. Mondanám, hogy ez után szedd ki egy tányérra, de felesleges összekoszolni arra a kis időre, amíg elfogy.