Csirkemell rizzsel

2013. december 26.

[R] Megdőlt a gyorsasági piteevés világrekordja - szilvás pite

Nem hitelesítették, de biztos vagyok abban, hogy ilyen gyorsan még sosem termelt be senki egy tepsi pitét, mint mi ma délután. És ha hozzáadjuk a pite elkészülési idejét / komplexitását, akkor az összetett számban is világbajnokok vagyunk (mi és a piténk). 

szilvas_pite.jpg

Hozzávalók:

  • 50 g vaníliás fehérjepor 
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g darált zabpehely
  • 1 zacskó instant élesztőpor 
  • 1 teáskanál édesítő
  • 15 g kókuszzsír (olvasztva)
  • 1,5 dl víz
  • 500 g szilva (fagyasztva, maggal együtt ennyi)
  • Fahéj, édesítő a szóráshoz

Elkészítése:

  • Egy keverőtálban robotgéppel vagy kézzel össze kell gyurmázni az összetevőket úgy, hogy a vizet csak apródonként adod hozzá.
  • Amikor már egy nagy gombóccá állt össze, félre kell tenni kelni 30 percre. Itt jegyzem meg, hogy a robotgép nekem egy nagy gombócra nem gyúrja össze a tésztát, ezért én a következő taktikát alkalmazom: először robotgéppel dagasztok, majd amikor már gyanúsan semmi nem történik a tálban, kézzel megformálom a gombócot.   
  • A 30 perc leteltével nem szabad elszomorodni, hogy nem kelt óriásira a tésztánk. Ha tízes skálán értékelni kéne a kelés intenzitását, 2-nél többet nem adnék neki. Ez ilyen.
  • Sütőt kapcsold be, alul-felül sütés, 170 fok. 
  • Egy szilikonos forma alját kend ki kókuszzsírral.
  • Ragadd meg a tésztát, a kezedben kezdd el összelapítani, majd tedd a sütőforma közepére és egyengesd el a formában. Ezzel a lépéssel megspóroltuk a nyújtólap meg a sodrófa összekoszolását, majd elmosogatását.
  • A szilvákat vágd ketté, magozd ki, majd a belső felével felfele helyezd el őket a tésztán.
  • Szórj rá annyi fahéjat, mintha nem lenne holnap. 
  • Mehet rá egy kevés édesítő is.  
  • 20-25 perc alatt sül meg.

Hagyd kihűlni a formában. Mondanám, hogy ez után szedd ki egy tányérra, de felesleges összekoszolni arra a kis időre, amíg elfogy. 

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr365709591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása