Csirkemell rizzsel

2013. december 18.

Fehérjepor

Mi ez?

Nem akarom megbecsülni, hogy hány terrabyte-nyi dokumentáció tárgyalja az interneten, hogy a fehérjepor élelmiszer (étrendkiegészítő) és nem valami gonosz szteroid / kox / kábítószer / nem-tudom-mi-de-biztos-káros!. Ez a bejegyzés most nem a kételkedő olvasót hivatott meggyőzni, majd meggyőzlek máskor. Most legyen axióma, hogy a fehérjepor a barátunk. Ok? 

Mire használjuk?

Mindenre:) Alapvető, semmi mással nem pótolható összetevő. Lisztként, töltelékként, krémként, ízesítőként alkalmazzuk legtöbbször, ugyanakkor önmagában, teljes értékű étkezésként is megállja a helyét.

Miért szeretjük?

Magas fehérje, alacsony szénhidrát tartalma és remek íze miatt. 

Hol veheted meg?

Proteinport (hoppá, egy szinonima) annyi gyártó gyárt, mint égen a csillag. Kiválasztáskor az alábbi szempontokat vedd figyelembe:

Bizonytalan forrástól ne vásárolj semmit (ez persze minden étrendkiegészítőre vonatkozik, nem csak a fehérjeporra). "Százaséé a fehérje" ugyan csábítóan hangozhat, de a termék minőségét semmi nem garantálja.
Vásárláskor részesítsd előnyben a (magyar nyelvű, üzemeltetésű) webshopokat. Ha mindenképp boltban szeretnél vásárolni, márkaboltban tedd azt, ne olyan helyen, ahol sokféle márkát árulnak. Ellenkező esetben jelentősen hozzájárulsz az iparág által megtermelt GDP növekedéséhez (pofátlanul lehúznak, na). 
Tejsavófehérjét válassz, aminek a fehérjetartalma 80% körüli (el kell olvasni a leírást alaposan). Nem szolgálja célodat (növeli a valagad méretét) a magas szénhidráttartalmú fehérjepor, ezek fehérjetartalma 60% körül van.

Én ezt használom:


A fehérjepor az egyik leggyakrabban használt alapanyag lesz az új konyhádban. Bátrabbak indíthatnak rögtön 2 vagy 4 kg-os kiszereléssel, ezek ára (fajlagosan) kedvezőbb, mint a kisebb kiszereléseké. Aki még nem biztos magában, vegyen egy-egy 1 kg-os pakkot, nehogy ráromoljon:)

Bejegyezte: wycza komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr565676982
süti beállítások módosítása