Csirkemell rizzsel

2014. január 08.

[R] Kenyér - omlós, puha, finom

A teljes kiőrlésű kenyerekkel sokszor (persze nem mindig) az a baj, hogy kemények, keserűek, szikkadtak és egyébként is, fúj. Nagyon nehéz igazán finomat találni. Ez az alkotás azonban puha, finom, omlós és nyami.

Hozzávalók:
  • 75 g rizsliszt
  • 30 g lenmagpehely
  • 90 g zabpehely (kisebb szemű)
  • 90 g darált zabpehely
  • 1 mérőkanál vaníliás fehérjepor (ne spórold ki belőle, jó lesz, hidd el:) )
  • 2 teáskanál szódabikarbóna 
  • 250 g zsírszegény túró (krémes)
  • 200 g pépesített cukkini (meghámozva 200g, de az se baj, ha kicsit több)
  • 3 tojás + 2 tojásfehérje 
Előkészületek:
  • Cukkinit hámozd meg, aprítógépben gyárts belőle pépet. 
  • Sütőt gyújtsd be, légkeveréses 150 fok. 
Gyártás:
  • A száraz összetevőket (6 db, számold!) keverd össze egy keverőtálban alaposan. Ha nem kevered össze tisztességesen, akkor a kenyér egyik fele vaníliaízű lesz, a másik felétől meg büfizel egy hétig. Hát kinek kell ez?
  • Tedd bele a túrót és a tojásokat. Igen, jól látod, azon ritka receptek egyike ez, amikor nem kell szétválasztani a tojást. Apró örömök az életben.
  • Örültél eleget, most már dolgozz egy kicsit. Rotátor köpenyed nem kímélve vállból nyomjad a keverést egy fakanállal. Akkor jó, ha már a tál alján nincs vagy csak alig van száraz összetevő.
  • Öntsd bele a cukkinipépet, keverd össze alaposan.
  • Egy szilikonos kenyérformát (őzgerinc is jó) tölts meg a tésztával és mehet a sütőbe 45 percre. 
  • Ha kész, hagyd a formában hűlni 10 percre, majd borítsd ki egy tálcára. 
Evés:
  • Szendvics cottage cheese, csirkemellsonka és tojásfehérje felhasználásával.
  • Light lekvárból lekváros kenyér.
Letakarva 3-4 napig is puha marad.

Hálám örökké üldözni fogja Szilvit, aki ezt a kenyeret megalkotta eredetileg. A receptbe itt-ott belekontárkodtam.
Bejegyezte: wycza 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr695660292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesas 2014.01.19. 14:14:04

Élesztő nincs benne, csak a szódabikarbóna?

wycza 2014.01.19. 14:15:13

@gabesas: Nem kell bele élesztő, szódabikarbóna megemeli rendesen
süti beállítások módosítása