Olyan süti ez, ami egyszerre édes és savanyú, de mégsem kínai. A tészta omlós, a feltét puha, az összhatás pedig mesebeli. Nyami.
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g zabliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 100 g vaníliás fehérjepor
- 50 g kókuszzsír
- 100 g túró
- Pici édesítő
- Pici víz
- 1 teáskanál fahéj
Hozzávalók a gyümölcsös töltelékhez:
- 350 g erdei gyümölcs mix, szoba hőmérsékletű. Ha 400 g-os a kiszerelés, az se baj.
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál édesítő
- 1 dl víz + fél adag vaníliás fehérjepor
- 1 evőkanál zabkorpa
- Pár csepp kókuszzsír
A tészta elkészítése:
- A száraz összetevőket gyúrd össze egy keverőtálban, majd add hozzá a túrót és a kókuszzsírt. Használj robotgépet, ha van olyanod.
- A vizet apránként add hozzá a tésztához, annyit, hogy az alkotóelemek összeálljanak.
A gyümölcsös feltét elkészítése:
- A vízből és a fehérjeporból keverj shake-et.
- Egy kis lábasban a zabkorpához adj egy kevés kókuszzsírt, keverd össze, majd apránként add hozzá a shake-et.
- Tedd fel főni, folyamatosan kevergesd. Pár perc alatt be fog sűrűsödni.
- Egy másik lábasban tedd fel főni a gyümölcs mixet. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, akkor előtte fel kell olvasztani!
- Amikor már jó forró a gyümölcs, öntsd bele a az előbb megfőzött shake-et és add hozzá a fűszereket.
- Pár percig főzd tovább és már kész is.
Installálás a tepsibe, sütés:
- A sütőt gyújtsd be, alul-felül sütés 170 fok.
- Egy szilikonos formát kenj ki egy kevés kókuszzsírral.
- A tésztából egy tojásnyit csípj le, tedd félre. A maradék tésztát egyenletes vastagságban oszlasd szét a forma alján. Akkurátus versenyzők nyújtólapon nyújtófával operáljanak, a bátrabbak kis kezükben nyomják szét a tésztát laposra aztán a formában egyengessék szét.
- Mehet a sütőbe 10 percre.
- Az elősütés után öntsd rá a gyümölcsös szószt, és a félretett tésztát morzsold a tetejére.
- 20-25 percig kell tovább sütni.