Csirkemell rizzsel

2014. február 23.

[R] Erdei gyümölcsös pite - édes és savanyú

Olyan süti ez, ami egyszerre édes és savanyú, de mégsem kínai. A tészta omlós, a feltét puha, az összhatás pedig mesebeli. Nyami.

erdei_gyumolcsos_pite.jpg Hozzávalók a tésztához:

  • 100 g zabliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 
  • 100 g vaníliás fehérjepor
  • 50 g kókuszzsír
  • 100 g túró
  • Pici édesítő
  • Pici víz
  • 1 teáskanál fahéj

Hozzávalók a gyümölcsös töltelékhez: 

  • 350 g erdei gyümölcs mix, szoba hőmérsékletű. Ha 400 g-os a kiszerelés, az se baj.
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj 
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál édesítő
  • 1 dl víz + fél adag vaníliás fehérjepor
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • Pár csepp kókuszzsír

A tészta elkészítése:

  • A száraz összetevőket gyúrd össze egy keverőtálban, majd add hozzá a túrót és a kókuszzsírt. Használj robotgépet, ha van olyanod.
  • A vizet apránként add hozzá a tésztához, annyit, hogy az alkotóelemek összeálljanak.

A gyümölcsös feltét elkészítése:

  • A vízből és a fehérjeporból keverj shake-et.
  • Egy kis lábasban a zabkorpához adj egy kevés kókuszzsírt, keverd össze, majd apránként add hozzá a shake-et.
  • Tedd fel főni, folyamatosan kevergesd. Pár perc alatt be fog sűrűsödni.
  • Egy másik lábasban tedd fel főni a gyümölcs mixet. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, akkor előtte fel kell olvasztani!
  • Amikor már jó forró a gyümölcs, öntsd bele a az előbb megfőzött shake-et és add hozzá a fűszereket.
  • Pár percig főzd tovább és már kész is.

Installálás a tepsibe, sütés:

  • A sütőt gyújtsd be, alul-felül sütés 170 fok.
  • Egy szilikonos formát kenj ki egy kevés kókuszzsírral.
  • A tésztából egy tojásnyit csípj le, tedd félre. A maradék tésztát egyenletes vastagságban oszlasd szét a forma alján. Akkurátus versenyzők nyújtólapon nyújtófával operáljanak, a bátrabbak kis kezükben nyomják szét a tésztát laposra aztán a formában egyengessék szét.
  • Mehet a sütőbe 10 percre.
  • Az elősütés után öntsd rá a gyümölcsös szószt, és a félretett tésztát morzsold a tetejére.
  • 20-25 percig kell tovább sütni.
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr175707402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása