Amikor elöntötte az agyam az az őrület, hogy mindenbe bele akartam rakni a kókuszos fehérjeport, mert olyan finom, a muffin sem maradhatott ki a szórásból. Jellemzője továbbá, hogy elkészítéséhez 10 év élettapasztalat elegendő (úgy értem hogy összesen 10 év születéstől számítva, nem főzés-specifikus 10 év).
Hozzávalók:
- 70 g darált zabpehely
- 50 g zabkorpa
- 60 g kókuszos fehérjepor
- 125 g zsírszegény túró (sima állagú)
- Csapott kávéskanál szódabikarbóna
- Kevés víz (kb. 2 dl, de majd meglátod)
- Édesítő, ha szükséged van rá
- 1-2 mandulaszem / muffin (opcionális)
Elkészítése:
- Sütőt melegítsd elő, nálunk 160 fok, alul-felül sütés.
- A száraz összetevőket keverd össze egy keverőtálban.
- Add hozzá a túrót, keverd el.
- Apránként add hozzá a vizet addig, amíg sűrű, de már kanalazható masszát kapsz.
- Szilikonos formába kanalazd be a masszát. Egy-egy slotot ne tölts meg teljesen, mert sülés közben még nőni fog. Az első sütéskor én jól megpúpoztam a muffin formát. 10 perccel a sütés megkezdése után bekukkantottam a sütőbe és 1 db, öntudatra ébredés-esélyes muffin szörnyállatot láttam odabent. Juj.
- Meleg sütőben 40 perc alatt sül meg. Lehet nálad előbb kész lesz, 30 perc után lehet és kell érdeklődni a sütőben.
A sütés után hagyd kihűlni a formában.
Alternatíva: ha feltéve, de meg nem engedve nincs otthon kókuszos fehérjeporod, a vaníliás is tök oké. Ekkor még 50 g kókuszreszeléket szórj a tésztába. A kókuszos fehérjepor viszont akkora istenáldása, hogy egyszer mindenképp érdemes kipróbálni!
A teljes képhez pedig az is hozzátartozik, hogy valamiért a sütik közepe kicsit levegős lesz. De ez feature, nem bug!