A Csirkemell Rizzsel Entertainment három részes sorozatot indít a diétás hamburger kalandjairól. Mai első epizódunk a hamburger húsról szól, amelyben a gonosz mekdonálcos hamburger próbálja legyőzni a fincsi egészséges hamburgerhúst, de végül természetesen a jó győz, a gonosz pedig elbukik.

Hozzávalók:
- 400 g darált marhahús (pl. felsál)
- 150 g paradicsompüré. Nemesfém színű vadon élő madár nevű konzervgyár által gyártott paradicsompüré a dobozon olvasható specifikáció szerint adalékanyagokat nem tartalmaz (amiből leginkább engem a cukor meg a só szokott aggasztani, az "E" annyira nem hoz lázba).
- 6 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír vagy MCT olaj
- 2 tojás
- Chili (por állagú tökéletes)
- Tárkony
- Bors
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverd össze egy keverőtálban.
- Egy serpenyőbe fújj párat 0 kalóriás olajspray-vel, hevítsd fel.
- Amikor már jó meleg a serpenyő, formázz pogácsákat a húsból és dobd rá a meleg felületre.
- Tetszőleges ideig sütheted, oldalanként 1-6 percig. 1,5 perc sütés / oldal kellemesen véres eredményt hoz.
Elképzelhető, hogy a hús nem marad egyben, mint a hagyományos hambi esetében, kicsit omlósabb lesz annál.
Az íze viszont kifogástalan és az összetevők sem okozhatnak többé lelkiismeret furdalást!
Az íze viszont kifogástalan és az összetevők sem okozhatnak többé lelkiismeret furdalást!
A következő részben a zsömlével ismerkedünk.