Ez a recept is bizonyítja, hogy az állati eredetű fehérje a legfinomabb;)
Hozzávalók:
- 70 g fehérjepor (vaníliás vagy sütis)
- 80 g darált zabpehely
- 150 g zsírszegény túró
- 1 egész tojás + 2 fehérje
- 1 teáskanál fahéj
- Pici édesítő
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
- Először a száraz összetevőket keverd össze egy keverőtálban.
- A tojásokat válaszd szét. A sárgája mehet a tálba, illetve a kukába, a fehérjét egy külön tálban kell majd felverni.
- Add hozzá a túrót, keverd el.
- Mehet bele apródonként a víz.
- És most jön a legfontosabb rész: PILLANGÓ alakú mini szilikon sütőformába kanalazd be a tésztát. Ha nincs pillangó alakú formád, csak mondjuk dömper, akkor a poszt címe értelemszerűen "dömperben sok a fehérje" -re változik. A formát kb. 3/4 részig töltsd meg, mert meg fog emelkedni a sütőben.
- Előmelegített sütőben 25 perc alatt sül meg, 160 fokon (alul-felül sütés).