Csirkemell rizzsel

2014. április 09.

[R] Proteines pillangó - a lepkében sok a fehérje

Ez a recept is bizonyítja, hogy az állati eredetű fehérje a legfinomabb;)

proteines_pillango.jpg

Hozzávalók:

  • 70 g fehérjepor (vaníliás vagy sütis)
  • 80 g darált zabpehely
  • 150 g zsírszegény túró
  • 1 egész tojás + 2 fehérje
  • 1 teáskanál fahéj
  • Pici édesítő
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl víz

Elkészítése:

  • Először a száraz összetevőket keverd össze egy keverőtálban.
  • A tojásokat válaszd szét. A sárgája mehet a tálba, illetve a kukába, a fehérjét egy külön tálban kell majd felverni.
  • Add hozzá a túrót, keverd el.
  • Mehet bele apródonként a víz.
  • És most jön a legfontosabb rész: PILLANGÓ alakú mini szilikon sütőformába kanalazd be a tésztát. Ha nincs pillangó alakú formád, csak mondjuk dömper, akkor a poszt címe értelemszerűen "dömperben sok a fehérje" -re változik. A formát kb. 3/4 részig töltsd meg, mert meg fog emelkedni a sütőben.
  • Előmelegített sütőben 25 perc alatt sül meg, 160 fokon (alul-felül sütés).
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr145794291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása