Mi ez?
Az általunk hőn szeretett zab származékai:
- Zabpehely: párolt, pelyhesített zab.
- Zabkorpa: a lehántolt zab fedőrétegéből készül.
- Zabliszt: nyers zab őrlemény.
Mire használjuk?
Lisztként funkcionál ételeinkben, az egyik leggyakrabban használt összetevő diétás világunkban.
Hol veheted meg?
Zabpehely szuper-, hiper- és egyéb szuperlatívusz marketekben megtalálható vagy a reggeli (cornflakes és tsai) cuccok között, vagy a bio termékeknél. Elképzelhető, hogy (még) nem vagyok elég vallásos, de egyelőre a "bio" szó számomra csak egy 1,5 - 3x - os szorzót fejez ki a szajré árában, mást nem. Szóval én tuti nem veszek bio zabpelyhet, meg semmit, amire rá van írva, hogy bio, tökéletesen elégedett vagyok a kapitalista élelmiszeripari nagyüzemek termékeivel.
Kezdésnek 1 kg elég lesz. Amikor már egyáltalán nem használsz lisztet, a volumen kb. a liszttel megegyezőre fog felmenni. Beszerzés után a zabpehely nagy részét daráld le előre, alapvetően minden kajába darált állapotban fog kerülni.