Csirkemell rizzsel

2013. október 09.

[R] Erdei gyümölcsös pulykamellszeletek

Olyan finom, hogy már-már gyanús, hogy nem is diétás. A gyümölcsös szósz persze csapda lehet, ha végtelen mennyiséget küldünk be belőle, szóval a szósszal csak óvatosan.

Hozzávalók:

  • 800 g pulykamell-szelet
  • 100 g eper
  • 200 g (kis doboz) áfonya
  • 200 g (kis doboz) málna
  • 2 evőkanál worchester szósz
  • fehérbors
  • bors
  • fahéj
  • citromlé
  • édesítő

Előkészületek:

  • A pulykamellet vékony szeletekre vágd fel, ha nem így kaptad meg a hentesnél. 
  • Az epret vágd ketté hosszában. 

A hús sütése:


  • A hússzeleteket fűszerezd be borssal, fehérborssal és fahéjjal.
  • Egy nagyobb serpenyőbe fújj olajspray-t, hevítsd fel és süsd ki a húsokat. Aranybarna melírcsíkok elérése a cél, ez nagyjából oldalankénti 6 perc sütéssel abszolválható. 

A mártás készítése:

  • Egy kis lábasba öntsd bele a gyümölcsöket és kezdd el főzni. Mehet magas lángon, fedő alatt. Kavard meg gyakran, nehogy leégjen.
  • Amikor már engedett egy kis levet, öntsd hozzá a worchester szószt. Főzd tovább pár percig. Legyen jó "szaftos", rotyogjon rendesen, de a gyümölcsök még legyenek felismerhetők!
  • A legvégén adj hozzá egy kis édesítőt és 2 teáskanál fahéjat és facsarj bele egy kis citromlevet. Kóstold meg. Tegyél bele abból, ami szerinted hiányzik. 

Tálalás:

  • A barna rizs és a basmati rizs keveréke jól passzol ehhez, de persze bármilyen rizs megfelel. 
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr765660337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása