Csirkemell rizzsel

2013. október 27.

[R] Rántott hús - !misposted

Nem, nem rossz blogba posztoltam ezt a bejegyzést. A diétás rántott hús létezik. Persze nem a versenydiéta alapkövét jelenti, de összetételét tekintve túl sok kifogás nem lehet ellene.
Az íze pedig határozottan emlékeztet a zsíros rántott húséra. Az "emlékeztet" kifejezés alkalmazása nem véletlen: nem fogod ugyanazt az ízt kapni, hisz a napraforgó olaj + só + zsemlemorzsa trió ebből a kajából hiányzik. Ennek megfelelően lesznek olyanok, akik szerint ez az ehetetlen sz@r kategória, míg mások kifejezetten örülnek majd annak, hogy nem zsírban ázott prézlit nyammognak.

Hozzávalók:
  • Csirke tetszőleges testrésze. Mell, comb az ideális. 
  • A panír (ahogy a képen láthatod is) variálható. Az eredeti rántott húshoz képest így módosul a recept:
    • Liszt: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy rizsliszt.
    • Tojás: 1 tojás + 1 tojás fehérje. A mennyiség természetesen a hús mennyiségétől függ.
    • Zsemlemorzsa: a variációk száma végtelen. Mi legutóbb ezeket próbáltuk ki:
      • Zabkorpa
      • Zabkorpa + lenmag
      • Zabkorpa + lenmagpehely
      • Zabkorpa + szezámmag
      • Nagy szemű zabpehely  
Sütés:
A sütés két módon is abszolválható: serpenyőben vagy sütőben.
Serpenyős verzió: egy serpenyőben hevíts fel kókuszzsírt és a hagyományos módon süsd meg a husikat. Combok esetében én 12 percig szoktam sütni oldalanként, ennyi idő alatt megpuhul a hús és a panír is aranybarna lesz. A kókuszszír állítólag* diéta kompatibilis megoldás, használata szabályos.
Sütős verzió: a panírozott húsokat egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakd be, fújd le őket 0 kalóriás olajspray-vel vagy kókuszzsírral (olaj fújókával vagy ecsettel lehet próbálkozni). Meleg sütőben 40 perc alatt sül meg.

* Állítólag. A diéta világában megszokhattuk már, hogy a trendek jönnek-mennek, amiről hétfőn még azt gondoltuk, hogy egészséges, kedden kiderül, hogy annál károsabb nincs is. És ennek az ellenkezője is előfordulhat. Lássuk be, legtöbbünk nem vegyész / biológus / whatever, nem tudunk mi magunk meggyőződni az egyes iskolák igazáról, el kell fogadjuk azt, amit mondanak nekünk. Én most pl. elhiszem azt, amit ebben a cikkben írnak. Majd szólok, ha már az ellenkezőjét gondolom.:)
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr75660316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása