Édes, pikáns csirkemell, ami annyira más mint a szokásos csirkemell rizzsel, hogy azt gondolnád, nem is az.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 narancs facsart leve (kicsit több, mint 2 dl-nek kéne lenni, ha nem jön ki belőle annyi, tegyél bele egy kis vizet)
- 2 ek méz
- 1 ek édesítő
- 2 gerezd fokhagyma (lustábbaknak fokhagyma granulátum 1 kk)
- 2 cm hosszú gyömbér reszelve vagy 1 tk reszelt gyömbér
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk szezámmag
- 1 tk szezámmagolaj
- Őrölt bors
- Olajspray
Elkészítése:
Egy akkora tálban, amiben elfér a csirke, keverd ki a pácot: narancslé + narancshéj + méz + édesítő + gyömbér + fokhagyma + bors. Aki nagyon durván tolja a diétát, az 1 evőkanál méz helyett tehet bele még egy kis édesítőt, vagy gondolja azt, hogy pont jó így a pác, ahogy van.
Vágd fel kb 1 cm vastag szeletekre a csirkét, majd hempergesd bele a pácba. Hempergést követően mehet a hűtőbe fél órára elmerengeni az élet értelmén.
Ha kijött, hogy 42, egy serpenyőt fújj ki olajspray-vel, hevítsd fel és dobd rá a csirkét. Süsd addig, amíg megpirul. Amikor ez ez állapot bekövetkezett - oldalanként nagyjából 6-6 perc után - , a maradék páclét add hozzá és süsd tovább még 5 percig. Ha kész, szedd ki egy olyan tányérra a husit, a serpenyőt pedig NE dobd be a mosogatóba egy laza mozdulattal, mert még van vele dolgunk.
A serpenyőbe öntsd bele a szezámmagolajat, add hozzá a szezámmagot, 1 kanál mézet és még 1 percig süsd tovább. A szószt tálaláskor kanalazd a csirkékre.
Rizzsel finom.