A testépítő hamburgerét bemutató három részes sorozat második epizódjában a zsömlével foglalkozunk. Rögtön két opciót is felvázolok, egyik jobb, mint a másik.
Zsömle #1
A zsömle a már korábban megénekelt lepényke módosított verziója. A módosítás annyiból áll, hogy kevesebb vizet kell hozzáadni a tésztához, így a massza sűrűbb lesz. A sűrű tésztát a legkisebb serpenyőd közepébe adagold be, optimális esetben nem folyik majd szét annyira oldal irányba. Szórhatsz a tetejére egy kis szezámmagot is.
Zsömle #2
Ez a verzió pedig a puha kenyér zsömle alakú módozata, minimális változtatással. A fenti képen is ezt látod.
Hozzávalók:
- 200 g darált zabpehely
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 30 g búzacsíra
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás + 2 tojásfehérje
- 100 g túró
- 400 g pépesített cukkini
Elkészítése:
- Keverd össze a hozzávalókat egy keverőtálban, először a szárazakat, a nedveseket a végén add hozzá. Ha nagyon lötyögne a tészta, adj hozzá egy kevés zabpelyhet.
- Melegítsd elő a sütőt, 170 fok, légkeveréses.
- A legnagyobb alapterületű tepsidbe tegyél szilikonos sütőpapírt.
- Formázz zsömléket a tésztából. 6-8 cm átmérőnél, 1 cm magasságnál nagyobbat nem érdemes gyúrni, meg fog kelni szépen.
- 20 perc alatt sül meg a sütőben. Menet közben ellenőrizd azért, oda ne égjen.
A hamburgerbe való husi receptjét itt találod. A következő részben a szósz kerül sorra.