Csirkemell rizzsel

2014. január 22.

[R] Hamburger Part #2 - a zsömle

A testépítő hamburgerét bemutató három részes sorozat második epizódjában a zsömlével foglalkozunk. Rögtön két opciót is felvázolok, egyik jobb, mint a másik.
hamburger.jpg
Zsömle #1
A zsömle a már korábban megénekelt lepényke módosított verziója. A módosítás annyiból áll, hogy kevesebb vizet kell hozzáadni a tésztához, így a massza sűrűbb lesz. A sűrű tésztát a legkisebb serpenyőd közepébe adagold be, optimális esetben nem folyik majd szét annyira oldal irányba. Szórhatsz a tetejére egy kis szezámmagot is.
Zsömle #2
Ez a verzió pedig a puha kenyér zsömle alakú módozata, minimális változtatással. A fenti képen is ezt látod.
Hozzávalók:
  • 200 g darált zabpehely
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 30 g búzacsíra
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás + 2 tojásfehérje
  • 100 g túró
  • 400 g pépesített cukkini
Elkészítése:
  • Keverd össze a hozzávalókat egy keverőtálban, először a szárazakat, a nedveseket a végén add hozzá. Ha nagyon lötyögne a tészta, adj hozzá egy kevés zabpelyhet.
  • Melegítsd elő a sütőt, 170 fok, légkeveréses.
  • A legnagyobb alapterületű tepsidbe tegyél szilikonos sütőpapírt.
  • Formázz zsömléket a tésztából. 6-8 cm átmérőnél, 1 cm magasságnál nagyobbat nem érdemes gyúrni, meg fog kelni szépen.
  • 20 perc alatt sül meg a sütőben. Menet közben ellenőrizd azért, oda ne égjen.
A hamburgerbe való husi receptjét itt találod. A következő részben a szósz kerül sorra.
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr435660346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása