Csirkemell rizzsel

2013. október 08.

[R] Csokitorta vs túrótorta - ha nem tudsz dönteni

Ez egy olyan torta, ami legalább annyira csokitorta, mint túrótorta. Ha már napok óta azon töprengesz, hogy jaaaaaj, túrótortát kéne enni...vagy csokitortát mégis? Ne gondolkozz tovább, leveszem a terhet a válladról.

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 g darált zabpehely
  • 60 g csokis fehérjepor
  • 1 teáskanál zsírszegény kakaópor
  • 100 g zsírszegény túró (krémes állagú)
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • Édesítő
  • Kevés víz
Ez a recept amúgy az ultimate piskóta receptem. Ha sárga piskóta kell, akkor vaníliás fehérjeport teszek bele csokis helyett.

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g túró (olyan, mint előbb)
  • 2 mérőkanál csokis fehérjepor 
  • Pici víz
  • Tetejére durvára darált mogyoró 

Így készítsd el a tésztát:

  • Kevés kókuszzsírral kend ki a szilikonformát.
  • Gyújtsd be a sütőt. Alul felül sütés, 170 fok.
  • Válaszd ketté a tojásokat.
  • A sárgáját keverd össze a zabpehellyel, fehérjeporral, kakaóval, túróval, édesítővel, szódabikarbónával. 
  • Adj hozzá apródonként vizet. Sűrű, de már önthető állagra törekedj. 
  • Verd fel a tojásfehérjét. Ne legyen nagyon kemény. 
  • A habot keverd bele óvatosan a masszába.
  • Öntsd az egészet a szilikonformába.
  • A tálat ne tedd a mosogatóba, még fogjuk használni.
  • 25 percre tedd a sütőbe a sütit. Amikor kész, hagyd a formában kihűlni 10 percre, majd borítsd ki. Hagyd hűlni újabb 20 percig. 

Amíg sül a tészta, csináljunk krémet:

  • Keverd össze ugyanabban a tálban a túrót és a fehérjeport. Amikor már többé-kevésbé eggyé váltak, nagyon-nagyon kevés vizet adj hozzá. Ettől olyan kis krémesecskés lesz. Vagy milyen. 
  • Tedd be a hűtőbe a tészta kihűléséig. 

És végül a torta:

  • A tésztát vágd fel két lapra. Első olvasásra lehet mission impossible-nek tűnik egy alig pár centi magas piskóta félbevágása, de egy kenyérvágó (recés) késsel meglepően könnyedén abszolválható a feladat. 
  • Kend a krém 1/3 részét az alsó lapra egyenletesen, majd tedd rá a tetejét.
  • A maradék krémmel kend be a torta tetejét és oldalát, majd szórd meg a mogyoróval. 
Legalább 3, de az se baj ha 13 (aha, persze) órát álljon a hűtőben. Nem kamu, tényleg finomabb, ha békén hagyod egy ideig.  
Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr705660341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása