Ehhez a túrógombóchoz egy talán egzotikusnak minősülő hozzávaló is szükséges, ez pedig a kókuszos fehérjepor. Aki valamennyire is barátságot ápol a kókusszal, és szokott fehérjeport is fogyasztani bármilyen formában, javaslom, hogy szerezzen be egy zacskó ilyet, nem fogja megbánni. Hihetetlenül finom, sütiben, shake-ként feloldva, krémként, bárhogy. Az általam preferált terméket lehet kapni 500 g-os kiszerelésben, így biztosan nem fog rádromlani, akkor sem, ha nem jön be. Ha nagyon nem jön be, majd én megeszem:) Számíthatsz rám!
Hozzávalók:
- 250 g túró (sima állagú, nem göcsörtös)
- 75 g finomra darált zabpehely
- 30 g kókuszos fehérjepor
- 1 tojás
- Édesítő
- Hempergéshez: kókuszreszelék
- Mandula rajongóknak: 1 szem mandula gombóconként a gombócok közepébe.
Gombócgyúrás:
- Tegyél fel forrni vizet egy fazékba / lábasba.
- A hozzávalókat gyúrd össze egy keverőtálban. Először ne tegyél bele édesítőt, mert a fehérjepor önmagában is édes, így lehet, hogy az már bőven elegendő neked.
- Vizes kézzel formálj gombócokat. Ebből a mennyiségből kb. 8 gombóc lesz.
Főzés:
- Amikor már forr a víz, pakold be a gombócokat a fazékba. Kicsit vedd vissza a lángot, tegyél rá fedőt, pár percig főzd.
- Rendszeres időközönként (mondjuk percenként) ellenőrizd, hogy feljöttek-e már a víz felszínére. Amikor már mindenki megérkezett, még 1 percet hagyd őket a fedő alatt.
Hempergés, tálalás:
- A kész gombócokat forgasd kókuszreszelékbe.
- A kókuszos gombóchoz nekem nem hiányzott semmi kencefice, de ha nagyon szeretnéd imitálni a tejfölt, akkor a kókuszos fehérjeporból és nagyon kevés vízből tudsz keverni krémet, vagy natúr joghurthoz is hozzáadhatod a fehérjeport.