Unod már a csirkemellsonkás szendvicset? Íme egy alternatíva.
Hozzávalók:
- 500 g hátszín vagy fehérpecsenye
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál zsálya
- 1 teáskanál kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma préselve
- Őrölt bors
Pácolás:
- Az olajat keverd össze a fűszerekkel egy tányérban.
- A húst forgasd bele a páclébe, jusson bőven minden oldalára.
- Tedd a hűtőbe 2 órára, de az se baj, ha tovább van ott.
Sütés:
- A sütőt kapcsold be, légkeveréses, 180 fok.
- A húst szorosan csomagold be alufóliába és tedd egy tepsibe.
- Süsd 2,5 órán át, majd nyisd ki a fóliát, vedd fel a hőfokot 200 fokra, kapcsold át a sütőt grill üzemmódba és süsd tovább 10 percig.
Tálalás:
- Melegen zöldségkörettel főételként tálalható.
- Hidegen vékonyra szeletelve szendvics lehet belőle. Tipp a krémhez: zsírszegény krémsajt dijoni mustárral elkeverve.