Csirkemell rizzsel

2014. február 04.

[R] Hagymás rostélyos és a diéta-kompatibilis sült hagyma

A hagymás rostélyos legfinomabb összetevője a sült hagyma. Örvendeztem vala, amikor rájöttem, hogy egészségesebb verzióban is el lehet készíteni, nem csak a hagyományos zsíros változat létezik.

hagymas_rostelyos.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g hátszín vagy feketepecsenye (2 szelet)
  • 3 fej vörös hagyma
  • Mustár
  • Bors
  • Kókuszzsír
  • Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy zabliszt

Pácolás:

  • A hússzeleteket kend meg egy kevés kókuszzsírral, kevés mustárral és borsozd meg. Tedd egy tálba / tányérba, fedd le és mehet a hűtőbe.
  • Fél-egy napra simán otthagyhatod.

A hús sütése:

  • A pácolás után hagyd kicsit átmelegedni a húst. Ezt én nem bírtam kivárni, úgyhogy beraktam 10 másodpercre a mikróba, hogy a kókuszzsír egy kicsit felolvadjon. Igénytelen állat vagyok. Na és?
  • Nagyon kevés lisztbe forgasd be a húsokat, épp csak annyira, hogy ragadjon rá valami.
  • Egy serpenyőben kevés kókuszzsíron 1-1 percig süsd a hús mindkét oldalát.
  • Egy kisebb tepsibe szedd ki a húst, önts alá fél deci vizet, fedd le alufóliával, és tedd a sütőbe.
  • Légkeveréses fokozaton 170 fokon 1,5-2 óra alatt puhul meg. Ha nem puhult meg, süsd tovább. A puhaságot egy villa húsba történő szúrásával ellenőrizheted. 

A hagyma elkészítése:

  • Vágd fel karikákra a hagymát.
  • A karikákat forgasd bele a fent említett lisztek valamelyikébe.
  • Egy serpenyőben hevíts fel kókuszzsírt. Annyi kell, hogy a serpenyő alján kb fél cm magasságban álljon a zsír (felolvasztva).
  • A forró zsírra dobd rá a hagymát, kevergesd meg gyakran.
  • Akkor van kész, amikor már szép csillogós barna.

Opcionális: amikor a hús elkészült, újabb 1-1 percig lehet sütni mindkét oldalát egy serpenyőben.

Tálalás: durum tésztával vagy karfiolpürével nagyon finom.

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr135705824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása