Csirkemell rizzsel

2015. október 22.

[R] Fahéjas-birsalmás csirkemellcsíkok - az őszi divat

Sziasztok! Újra itt:)
Kezdjünk rögtön egy szezonális cuccal, a birsalmás csirkével. Elkészíteni nagyon egyszerű, de mégsem olyan snassz csirkemell rizzsel.
birsalmas_csirkemell_csikok.jpg
Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé 
  • 3 kisebb birsalma, vagy 2 nagyobb. Aki nagyon érzékeny a szénhidrátra, egyen belőle kevesebbet. 
  • Bors, fehérbors, fahéj, édesítő
  • Fél citrom leve

Előkészületek:

  • A csirkemellet vagdosd fel csíkokra. Mindegy, hogy mekkorák a darabok, meg az se baj, ha kocka vagy bármilyen más geometriai test, lényeg, hogy nagyjából egyformák legyenek.
  • A birsalmát hámozd meg és vékony cikkekre szeleteld fel. A magházra nem lesz szükségünk. 

Elkészítés:

  • Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajspray-n, magas lángon pirítsd pár percet (legyen mondjuk 5) a csirkéket. Minden oldala piruljon egy kicsit. 
  • Dobd rá a csirkére a az almát, keverd össze.
  • Jöhetnek a fűszerek: az édesítő kivételével mindet szórd rá, mehet bele a citromlé is, alaposan keverd el.
  • 10-15 percen keresztül, valamelyest mérsékeltebb hőfokon süsd tovább a csirkét, időnként keverd meg, nehogy leégjen. Akkor van kész, amikor a csirkedarabkákon aranybarna / sötétbarna csillogó csíkok jelennek meg.

Jázminrizzsel elég jó.

Bejegyezte: wycza Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csirkemellrizzsel.blog.hu/api/trackback/id/tr125660295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása