A teljes kiőrlésű kenyerekkel sokszor (persze nem mindig) az a baj, hogy kemények, keserűek, szikkadtak és egyébként is, fúj. Nagyon nehéz igazán finomat találni. Ez az alkotás azonban puha, finom, omlós és nyami.
Hozzávalók:
Hálám örökké üldözni fogja Szilvit, aki ezt a kenyeret megalkotta eredetileg. A receptbe itt-ott belekontárkodtam.
Hozzávalók:
- 75 g rizsliszt
- 30 g lenmagpehely
- 90 g zabpehely (kisebb szemű)
- 90 g darált zabpehely
- 1 mérőkanál vaníliás fehérjepor (ne spórold ki belőle, jó lesz, hidd el:) )
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 250 g zsírszegény túró (krémes)
- 200 g pépesített cukkini (meghámozva 200g, de az se baj, ha kicsit több)
- 3 tojás + 2 tojásfehérje
- Cukkinit hámozd meg, aprítógépben gyárts belőle pépet.
- Sütőt gyújtsd be, légkeveréses 150 fok.
- A száraz összetevőket (6 db, számold!) keverd össze egy keverőtálban alaposan. Ha nem kevered össze tisztességesen, akkor a kenyér egyik fele vaníliaízű lesz, a másik felétől meg büfizel egy hétig. Hát kinek kell ez?
- Tedd bele a túrót és a tojásokat. Igen, jól látod, azon ritka receptek egyike ez, amikor nem kell szétválasztani a tojást. Apró örömök az életben.
- Örültél eleget, most már dolgozz egy kicsit. Rotátor köpenyed nem kímélve vállból nyomjad a keverést egy fakanállal. Akkor jó, ha már a tál alján nincs vagy csak alig van száraz összetevő.
- Öntsd bele a cukkinipépet, keverd össze alaposan.
- Egy szilikonos kenyérformát (őzgerinc is jó) tölts meg a tésztával és mehet a sütőbe 45 percre.
- Ha kész, hagyd a formában hűlni 10 percre, majd borítsd ki egy tálcára.
- Szendvics cottage cheese, csirkemellsonka és tojásfehérje felhasználásával.
- Light lekvárból lekváros kenyér.
Hálám örökké üldözni fogja Szilvit, aki ezt a kenyeret megalkotta eredetileg. A receptbe itt-ott belekontárkodtam.